Diety Lohman is geboren in Sneek. Ze is opgegroeid op een boerderij in een leeg, verlaten deel van Friesland. Een avontuurlijke jeugd temidden van dieren. Maar ook een jeugd met veel tegenwind en altijd fietsen. Zij studeerde aan de Frederik Müller Academie (opleiding voor boekhandel en uitgeverij) en aan de Universiteit van Amsterdam, waar zij cum laude afstudeerde als econoom. Tien jaar lang werkte zij binnen het bedrijfsleven (o.a. als organisatie-adviseur). Daarna koos zij bewust voor managementfuncties in de non-profit sector: de goede Doelen wereld en de Gehandicaptenzorg.

Haar motto: ‘Samen schrijven? We hadden er veel eerder mee moeten beginnen.


Junte Lohman is in Haarlem geboren als zoon van een kunstschilder. Samen met zijn oudere broer groeide hij op in een bescheiden boswachtershuisje aan de rand van het bos. Boomhutten bouwen onder de roep van uilen. Hij studeerde sociologie in Rotterdam en planologie in Amerika met een Harkness Fellowship. In Amerika werkte hij als planoloog; in Nederland was hij partner van een organisatieadviesbureau en directeur van een Goede Doelen organisatie.

Zijn motto: ‘Schrijven is boetseren met woorden. Het is een vorm van creativiteit die doet denken aan hoe mijn vader vroeger schilderde.’