JUDY LOHMAN
VAN HARTE WELKOM
HOMEBLOGOVER JUDY LOHMANONZE BOEKENVEEL GESTELDE VRAGENKOPENCONTACTCOLUMNSLINKSVOOR HET GOEDE DOELREISVERHALENEBOOK GRATIS DOWNLOADEN

OVER HET REIZEN
Welke reizen hebben jullie gemaakt?
 
We hebben talloze reizen gemaakt: Afrika (Egypte, Kenia, Marokko, Zuid Afrika/Lesotho);  Noord- en Midden-Amerika ( Canada, de Verenigde Staten, Caribisch gebied, Mexico, Guatemala); Azië (India, Indonesië  - o.a. Sulawesi, Bali, Nias, Lombok, Flores, Sumba -, Nepal, Thailand); Zuid- Amerika (o.a. Peru, Bolivia, Argentinië, Brazilië), Turkije, etc…Maar we reizen ook rond door Europa, soms met twee thai.  
 
 
Waarom schrijven jullie juist tijdens het reizen?
 
Het is een andere manier van leven. Een roerloze tijd waarin we niet afgeleid worden door krant, televisie, e-mail of telefoon. We staan vaak wekenlang op één plek en vinden er de rust die zich thuis moeilijker laat afdwingen.

Wat is de Greenix?

De Greenix is een omgebouwde MAN-vrachtauto waarop een Phoenix opbouw is geplaatst. Hij wordt door sommigen ook wel een aangezien voor een paardentrailer.

Komen jullie reizen voor in de romans?
 
Onze hoofdpersonen gaan, net zoals wij, vaak en ver op reis. Zo vertrekken in de roman Project Eva de hoofdpersonen voor een korte vakantie naar Egypte. Wij hebben die reis ook ooit eens gemaakt, hoewel we - gezien de duizelingwekkend hoge prijzen - alleen maar een kopje koffie in het Cataract hotel in Aswan hebben gedronken. In Project Eva heeft Eva als bijnaam Eva Derwish,  een verwijzing naar de Turkse Derwish. Zij gaat, net zoals wij een aantal keren hebben gedaan, met Turkish Airlines naar Istanboel.  Onze ervaringen tijdens de Italiëreis en de (tijdelijke) emigratie van Junte naar Amerika is verwerkt in onze  tweede roman Getekend.
 
Waar gaat jullie volgende reis naar toe?
 
Het ligt in de bedoeling om deze keer Noord-Europa te verkennen. Duitsland, Denemarken en dan de oversteek naar Zweden te maken. Om uiteindelijk in Noorwegen te eindigen. Maar dat is de dagkoers.
 
 
Wie zijn toch die twee Thai?
 
Geen zorgen, we hebben geen Thaise hulpjes. Het zijn twee Siamezen zoals ze er vroeger uitzagen. Eentje komt uit Rusland en de ander uit Spanje, maar zien er buitengewoon poezig uit met lapis lazuli oogjes. Overigens zijn wij de hulpjes en zijn zij de baas.
 
 

t.
PERSOONLIJKE VRAGEN
OVER HET SCHRIJVEN
OVER HET REIZEN
HOMEBLOGOVER JUDY LOHMANONZE BOEKENVEEL GESTELDE VRAGENKOPENCONTACTCOLUMNSLINKSVOOR HET GOEDE DOELREISVERHALENEBOOK GRATIS DOWNLOADEN