JUDY LOHMAN
VAN HARTE WELKOM
HOMEBLOGOVER JUDY LOHMANONZE BOEKENVEEL GESTELDE VRAGENKOPENCONTACTCOLUMNSLINKSVOOR HET GOEDE DOELREISVERHALENEBOOK GRATIS DOWNLOADEN

Op zoek naar een man
Wij hebben een schare alleenstaande vriendinnen. Gescheiden, nooit getrouwd geweest of al zo lang geleden gescheiden dat ze het zoeken hebben opgegeven. Allemaal zijn ze aan de verkeerde kant van de vijftig beland. Maar ze zijn ook erudiet, uitstekend opgeleid, hebben goede banen en zijn nog steeds gezegend met meisjesachtige maten. Goed, ze verven hun haar, maar hun geheim is: gewoon niet te rood en niet te kort. De laatste theatervoorstellingen, cultfilms of concerten? Ze verslijten hun schoenzolen aan cultuur. Kortom, moordmeiden. Maar de mannen die naar ons idee reikhalzend naar deze toppers zouden moeten uitkijken, laten het afweten.
We gluren wel eens voor ze in contactadvertenties. Vooral in de maand december. Gewoon, om als onvermoeibare koppelaars wat voorwerk voor ze te doen. De advertenties van zoekende mannen zijn doorgaans kort en duidelijk: speelmaatje gezocht, op zoek naar zinderende erotische relatie, zin in kus en knuffel, passievolle intieme vriendschap, fantasieën uitproberen en meer concrete fysieke handelingen. Die types matchen niet met onze vriendinnen; dat zien we zo wel. Echter…laatst kwamen we er eentje in een krant tegen die in de buurt leek te komen. Maar tja…Leest u zelf maar.
 
Dynamische man, ac. (dr), breed georienteerd door div. afgeronde studies, succesvol en bekend in med. sector. 60-er, 1.86 m. ongeb. warm Bourgondisch karakter en zeer sportief (ik beoefen twee extreemsporten). Zoekt eveneens sportieve, ook vrolijke, veel jongere vrouw met min. HBO, tot max 45 jaar. Ik bespeel enkele muziekinstr. en ben cult. geïnteresseerd. Doel: elkaar tederheid en geborgenheid geven en veel leuke dingen doen, bijv. met sledehonden in Lapland, Heli-skien in Groenland, musicals, off piste skieën, racefietsen, motor(-cross), racen in Formule 1-auto. Wens: samen gelukkig en oud worden.
 
Waar gaat het mis met de match? De leeftijd is natuurlijk hét struikelblok. We zien voor ons hoe deze man aan de keukentafel gezeten een geestelijke leeftijdsgrens trekt. Vijfenveertig. Zijn ultieme bod. Daar gaan ze; onze moordmeiden. Wat ons intrigeerde in zijn tekst waren die extreemsporten. Dat levert niet bepaald het beeld op van een vissende vutter. Wat zijn dat, extreemsporten? Zwaardvechten? Boksen? Hij beoefent trouwens niet één, maar wel twee extreemsporten. We zochten even op internet. Bungee jumpen, sky diving (wachten met het openen van de parachute totdat je bijna neerstort), snowboarden van verticale berghellingen, dat soort werk. De You Tube-filmpjes deed ons verstenen van schrik. Het is ook een lawaaiige man stellen we ons voor. Niet alleen door die sporten (die wel gepaard zullen gaan met luidruchtige kreten, tjakka…, ahrrr…), maar hij bespeelt ook nog enkele muziekinstrumenten. Fluit? Harp? We schudden ons hoofd. Trompet of drums; dat past beter in het plaatje. Maar dan, dan komt het. Hij wil met zijn nieuwe liefde met sledehonden in Lapland op pad gaan. Mijn hemel. Als de vrouw dan nog niet genoeg bevroren is, wil hij gaan heli-skien in Groenland, om haar dan te ontdooien in zijn Formule 1-auto.
Wat deze advertentie natuurlijk niet vertelt, is dat deze man een verpleegster zoekt die hem over twintig jaar (of eerder) kan verzorgen. Deze tekst geeft met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid aan dat hij in de kreukels komt. Tjakka! Misschien dat hij de leeftijdsgrens beter nog iets meer naar beneden kan bijstellen. Een eind twintig of begin dertig of zo. Die kunnen hem vast beter bijhouden en dat biedt ook weer perspectief voor enkele vrijgezelle dochters van onze vriendinnen. Hoewel, wij geloven niet dat die naar zo’n type op zoek zijn. Wij zoeken verder.
 
Angst voor vrij kamperen
Fietsendiefstal
Rituelen
De juiste maat
Waarom reist een mens
In vertrouwde handen
Veranderende samenleving
Slapen bij Walmart
Hoe jouw probleem zijn probleem wordt
Op zoek naar een man
HOMEBLOGOVER JUDY LOHMANONZE BOEKENVEEL GESTELDE VRAGENKOPENCONTACTCOLUMNSLINKSVOOR HET GOEDE DOELREISVERHALENEBOOK GRATIS DOWNLOADEN