Typerend voor hun boeken is de psychologische ontwikkeling van de hoofdpersonen in combinatie met een opgebouwde spanning.

Bovendien zijn het romans over actuele thema’s die tot nadenken stemmen en/of veel mensen aanspreken, zoals: geheimen die mensen een leven lang met zich meetorsen; omgaan met verslaving; intermenselijke relaties, mobbing (het treiteren en wegpesten op de werkvloer); de (on)betrouwbaarheid van de politiek; het leed dat wordt veroorzaakt door onrecht of het onderdak bieden aan een onbekend meisje uit Birma.

In 2008 heeft Judy Lohman een bijzondere reis door Italië gemaakt waarover zij in de geest van Bill Bryson een boek hebben geschreven. Het Onbekende Italië. Op zoek naar 'het echte Italië', weg van toeristische attracties en de Italië-hype. Ze hebben met een omgebouwde vrachtwagen in kleine dorpjes gestaan, vlakbij 'gewone' Italianen. Of op het terrein van boeren. Vaak zijn ze als een soort 'verloren zoon en dochter' onthaald en opgenomen in hun gezinnen. Het resulteerde in een (driedelig) boek met avonturen in onbekende streken zoals Abruzzo waar de prachtige film van Anton Corbijn The American is opgenomen. Het boek biedt inzicht in de mores van Italianen, die sindsdien hun hart hebben gestolen.  De drie multimediale delen staan vol met tips, links en bijzondere weetjes. Inmiddels zijn de drie boeken verenigd in het boek Het Onbekende Italië. Onlangs is Hellend Vlak, de nieuwste roman van het schrijversechtpaar verschenen. 

Spannende, semi-autobiografische roman over intriges en machtsmisbruik.  Eva Berger heeft het energiebedrijf Synlec uit de rode cijfers gehaald en omgevormd tot een gezonde onderneming. Ze heeft alle reden de toekomst vol vertrouwen tegemoet te zien. Dan wordt Mineta Dusa aangesteld als nieuwe bestuursvoorzitter. Vanaf dag één lijkt deze vrouw maar één doel voor ogen te hebben: Eva het werken onmogelijk maken.  Alles wat Eva doet of zegt, wordt verdraaid en tegen haar gebruikt. Plotseling staat haar hele leven op losse schroeven - niet alleen haar succesvolle carrière, maar ook de loyaliteit van haar medewerkers en medebestuurders. Als ook haar huwelijk onder druk komt te staan en zij haar huis dreigt te verliezen, knapt er iets in Eva. Ze weigert zich neer te leggen bij zoveel onrecht. Maar zal ze het redden? Laat ze zich verslaan?

Spannende roman over intriges en machtsmisbruik.

Eva Berger heeft het energiebedrijf Synlec uit de rode cijfers gehaald en omgevormd tot een gezonde onderneming. Ze heeft alle reden de toekomst vol vertrouwen tegemoet te zien. Dan wordt Mineta Dusa aangesteld als nieuwe bestuursvoorzitter. Vanaf dag één lijkt deze vrouw maar één doel voor ogen te hebben: Eva het werken onmogelijk maken.

Als ook haar huwelijk onder druk komt te staan en zij haar huis dreigt te verliezen, knapt er iets in Eva. Ze weigert zich neer te leggen bij zoveel onrecht. Maar zal ze het redden? Laat ze zich verslaan?

Op Drift

Op drift is een roman over de verzwegen adoptie van een meisje; en nadat ze dit op 17-jarige leeftijd heeft ontdekt; de zoektocht naar haar roots. In het boek ontwikkelt ze zich van een problematisch meisje tot een zelfbewuste jonge vrouw. Ze hervindt zichzelf door de geschiedenis van haar eerste levensjaren te leren kennen en begrijpen. Het boek bestaat uit drie delen: het eerste deel speelt zich af op het platteland van Noord-Nederland, het tweede en derde deel zijn geschreven als een intercontentinale road movie waarin de lezer meereist naar verschillende werelddelen en landen. Net zoals het succesvolle Project Eva leest het als een pageturner met ook deze keer een onverwachte ontknoping.

Anita Witzier over Getekend: 'Een heftig boek...dat leest als een trein.' Getekend is ontleend aan een waar gebeurd verhaal. Een man wordt valselijk beschuldigd van seksueel misbruik van zijn zesjarig buurmeisje. Hij ontkent natuurlijk, maar de gehele gemeenschap keert zich tegen hem zodra het gerucht uitlekt. Als aanvullend bewijs wordt gevonden, trekt het net zich samen. De roman is in het Engels vertaald onder de titel Stigmatized

HELLEND VLAK is een roman over een liefdesgeschiedenis op het werk. Axel en Daantje zijn beiden verstrikt in toekomstloze huwelijken. Ze zijn (te) jong getrouwd, met Yad respectievelijk Lodewijk, die in de loop van de tijd een andere weg bewandelen dan zij. Schoorvoetend dribbelen ze achter hun partners aan. Tot het moment waarop Axel Daantje ontmoet. Hij als directeur van het EnergietransitieSteun-Fonds (ESF) en zij als de net aangestelde adjunct-directeur. Ze kunnen het erg goed met elkaar vinden maar een relatie beginnen is niet aan de orde, hoewel de signalen zich aftekenen. Axels vriend Maarten waarschuwt: “Je gaat je baan verliezen. Zij ook trouwens. De medewerkers? Reken maar op een opstand. Je vriendenkring zal zonder twijfel uiteenvallen. Mensen zijn rare wezens. Ze denken dat ze moeten kiezen. Yad heeft de beste papieren. Aks, je weet toch dat scheiden alleen maar ellende brengt. Hoe haal je het in je hoofd? Doe het niet!”

 

Lazio en Maremma

De Marken

Abruzzo

Anders dan Anders

In deze verhalenbundel vindt u een selectie van de twintig beste korte verhalen. De onderwerpen zijn uiteenlopend, maar kenmerken zich door hun scherp waarnemingsvermogen en vlotte pen. Of het nu gaat over de veranderende maatschappelijke waardering van boeren in het artikel ‘Boer zoekt vrouw’, vermakelijke vooroordelen, unieke reisverhalen, historische juweeltjes. Het zijn allemaal verhalen die vermaken, soms tot nadenken stemmen en u soms aansporen om uw koffer te pakken en op reis te gaan.

‘Een uitstekende pageturner met een onverwacht plot. Het is een boek dat je maar moeilijk weg kunt leggen. Op humoristische en scherpe wijze wordt de wereld bekeken door de ogen van een verstokte roker. De thriller heeft meerdere verhaallijnen waardoor de titel ook meerdere betekenissen heeft.’ Rob Broekstra – STIVORO voor een rookvrije toekomst

Om een indruk te krijgen kunt u dit boek gratis downloaden

This book is an entertaining and enjoyable account of the authors' adventures and travels through America. By leaving the interstate highways and traveling the back roads, the authors were able to experience America's rich and diverse culture. Each chapter begins with accounts of the authors' personal experiences and ends with tips on what to see, how to get there, and other advice to help you turn your own trip across America into a unique adventure. The personal experiences make you feel as if you are actually part of the story. Plus, the authors paint an accurate picture of the unique culture and heritage that can be found in the different parts of America. If you are planning your own vacation in America, or even if you are only interested in learning about America's vast, and sometimes hidden, treasures, you will love this book. And, who knows, these stories may inspire you to get off the "well traveled path" and experience America as you never have before. So, come discover America's treasures with Judy Lohman's "How Did You Find Us?"

ZuZu is een arm, maar energiek jong meisje uit Myanmar (Birma). Ze heeft drie maanden op uitnodiging van Judy Lohman in Nederland gewoond. In eerste instantie leek het uitnodigen van een wildvreemd meisje dat nauwelijks Engels spreekt en afkomstig is uit een complex ontwikkelingsland als Myanmar een onhaalbaar idee. Slechts druppelsgewijs lukte het destijds mensen om het gesloten land naar het buitenland te reizen. Waarom heeft het echtpaar haar uitgenodigd? Was het wel een goed idee? Hoe is haar verblijf in Nederland gegaan? Deze beeldende novelle neemt u mee naar het antwoord. ZuZu's verblijf is niet gemakkelijk geweest, vooral niet voor haar, maar ook niet voor het kinderloze echtpaar dat opeens een dochter in huis had. Het boek schetst een indringend beeld van de ervaringen van het echtpaar en van het meisje dat tijdelijk in een westerse maatschappij en in een vreemd gezin terecht komt.